I t 's a k i n d o f a g i f t

Caroline merkte dat zij al van jongs af aan schrijven en tekenen leuk vond en dit bleef in de loop der jaren. In de zomer van 2017 bestond haar bedrijf, Van Driel Stoffer | Loopbaanbegeleiding & Coaching, 10 jaar. Zij wilde een dankjewel-jubileum cadeau maken voor alle mensen met wie zij in de afgelopen jaren had samengewerkt. Dit cadeau werd een handgeschreven kalender voor de nazomermaanden. Op dit cadeau kreeg zij veel enthousiaste reacties…

 

MakeMyDay kalender

En zo bedacht zij een handgeschreven kalender te gaan maken voor 2018, de MakeMyDay kalender. Ze benaderde een re-integratie bedrijf in Delft om een houten klembord te maken, waaraan de kalender kon worden opgehangen. Caroline handletterde 12 nieuwe maanden. Daarnaast had zij het idee om de kalender te koppelen aan een goed doel, de Hartstichting.

 

“Ik heb een aantal keer te horen gekregen dat ik iemand zijn of haar dag maakte met mijn handgeschreven creaties. “You make my day”, gaven zij aan. Vandaar de naam MakeMyDay kalender.”

 

Handwritten with love

Een kalender en (wens)kaarten, zelf ontworpen; ‘handwritten with love’.

In eerste instantie deelde zij haar handgeschreven creaties niet op sociale media. Langzaamaan deed ze dit wel, waarop zij veel vragen kreeg hoe en waarom zij zich creatief uitte én of zij anderen daarbij kon helpen.

In december 2017 begon zij met haar tweede bedrijf, Carogift, en organiseerde try outs ‘zinspiratie workshops’. Vanaf 2018 geeft zij maandelijks schrijfworkshops.

 

Carogift staat voor caro -hoe sommige mensen haar noemen- en gift staat voor het talent waarmee je geboren wordt en wat zij graag doorgeeft.

 

“Ik merk in mijn werk dat veel mensen hun ratio, inzetten. Deze maakt overuren. De rechter hersenhelft, waar creativiteit en originaliteit zit, krijgt hoe ouder ze worden minder aandacht. In mijn werk wil ik mensen ook aanmoedigen om anders te kijken en anders te doen. Van dromen, naar durven, naar doen.”

 

Inmiddels is het bijna 2022, zes jaar verder. Caroline maakt elk jaar een MakeMyDay kalender voor het nieuwe jaar. De kalender voor 2022 staat klaar om verkocht te worden. Naast de MakeMyDay kalender maakt Caroline ook meerdere sets van kaarten. In 2015 kwam haar allereerste kaart uit, ‘Dare to Begin’.

 

De afgelopen zes jaar maakt Caroline creatief werk in opdracht zoals creatieve workshops, bedrijfskaarten, geboorte-, rouw- en troostkaarten, kerst- en nieuwjaarkaarten, verjaardag- en wenskaarten, én natuurlijk met veel plezier de kalenders. Caroline staat altijd open voor creatief meedenken en het maken van handgeschreven creaties. Niet alleen op kaart formaat, maar ook op bijvoorbeeld schilderij grootte voor op de muur, een (digitaal) persoonlijk ontwikkelingsplan en/of werkboek. Dit is te vinden op de website bij creatief werk-in-opdracht.

 

Tip van Caro

Maak iedere dag een moment vrij om op te schrijven of te tekenen waar je dankbaar voor bent. Op de MakeMyDay kalender verschijnt iedere maand een nieuw woord, wat jou helpt om bewust van te worden.

 

“Met mijn handschrift kan ik uiten wat ik tegenkom in mijn werk en in het leven. Ik wil anderen graag inspireren.”

 

Geschreven door Britt van Driel | In opdracht voor Hogeschool Rotterdam