C o m p a s s i e

'Love and compassion are necessities, not luxuries. Without them humanity cannot survive.' Dalai Lama 

 

Een mooi woord... compassie. Een woord met een prachtige betekenis, wat ik ruim 7 jaar geleden voor t eerst echt hoorde toen ik in gesprek was met Ingrid. Het maakte indruk en raakte mij.

 

Voor mij betekent compassie dat ik iemand met pijn en verdriet echt wil begrijpen en helpen. Dat ik iemand het gevoel wil geven dat hij of zij er niet alleen voor staat. Dat je er wilt zijn voor de ander. 

 

Het begint ook met compassie voor jezelf. Als ik minder goed in mijn vel zit dan mag het er ook zijn. Omarm het.

 

Het helpt om dingen te doen die een positiever en liefdevol gevoel geven en het verhoogt ook de zelfcompassie. Het inbrengen van positieve emoties in moeilijke situaties zorgt ervoor dat je kunt terugveren, meeveren. Compassie zorgt dus ook voor veerkracht. En dan kan je verder groeien.

 

Wat betekent compassie voor jou?